Att minska städstressen

Det närmar sig helg och man inser att man ska ha gäster. Det kan skapa blandade känslor. Men oavsett är det skönt att anlitat en städfirma som kommer en gång i veckan och tar hand om hemmet.

Då kan man passa på att bara njuta av att pynta och tillbringa tid i köket. Då hinner man med långkoket och den vackra desserten som annars skulle vara en omöjlighet. Lyxigt? Nej egentligen inte, det handlar bara om vad man prioriterar i livet. Vissa tycker att städningen är värd att prioritera, andra håller inte med. För vissa är det bara ett nödvändigt ont.

Idag är städhjälp överkomligt för de flesta tack vare RUT-avdraget. Man kan nämligen välja vad som ska göras och hur ofta det ska göras. Vissa kanske bara vill ha städning en eller två gånger i månaden medan andra önskar städning varje vecka. Några vill bara ha golven städade och tomma ytor torkade i lägenheten medans andra väljer att gå all in och få hjälp med precis allt.

Att välja rätt städfirma

Varför inte börja med att surfa på nätet. Där kan man hitta alla de företag som säljer sina städtjänster i området. Bor man i Norrköping kan man exempelvis hitta företag som Exiso Hemstäd. Läs på om de olika företagen och hitta det som passar bäst. Något att tänka på är att se om de har ansvarsförsäkring. Många kan tycka att det är lite läskigt att ha främlingar i hemmet. Flera företag kontrollerar så att personalen inte finns i brottsregistret.

16 Dec 2020