Att städa eller inte städa det är frågan

Vem har inte drömt om att kunna hyra in en städfirma som ta hand om allt det tråkiga. Så mycket tid man skulle få över till andra, roligare saker. Förflytta tanken från dröm till verklighet.

Idag då har vi med hjälp av ROT-avdraget möjligheten att förverkliga drömmarna om ett enklare och mindre kravfyllt liv. Tänk tanken att man arbetat en hel vecka och är helt slut. På vägen hem stannar man till vid någon resturang och köper med sig någon god take away för att fira att helgen äntligen är här. När man tillslut öppnar dörren till hemmet möts man av en doft av såpa och man andas in en extra gång bara för att vara säker. Jo, de har varit där - städfirman. De som tar hand om allt så att man kan få slå sig ner med god mat och något gott att dricka. Börja ledigheten utan krav. Lev drömmen. En möjlighet att välja bort måsten och säga hej till roligheter. Visst låter det helt okej?

Hur fungerar det i verkligheten?

Lite som i drömmen skulle man kunna säga. Väldigt enkelt. Börja med att googla fram de företag som finns i närheten. Skriv exempelvis “städfirma i Göteborg” i sökrutan. Sedan är det bara att börja ringa runt eller maila och be om information. Men innan samtalet kan det vara bra att bestämma sig för hur mycket man vill betala, samt vilka saker man vill ha hjälp med. Man kommer då att upptäcka att det finns en hel uppsjö av tjänster man kan beställa. En del som är kontinuerliga och andra som bara sker vissa gånger under året.

Vilka tjänster finns?

De vanligaste tjänsterna är exempelvis dammsugning, torkning av golv, städning av badrum och kök. Avtorkning av alla tomma ytor. Dessa är tjänster som de flesta städfirmor tillhandahåller. Men det finns fler sysslor man kan få hjälp med om man så önskar. Ett jobb som kan vara skönt att bli av med är fönsterputsning. Särskilt om man har många. Tro det eller ej, men det finns faktisk de städfirmor som tillhandahåller snöröjning och även sköter fastigheter. Har man ett eget hus och oroar sig för vad som ska hända om man får en vattenläcka mitt i någon helgledighet så kan man ta det lugnt. Kanske har den egna städfirman även en jourtjänst som rycker ut när något oväntat och mindre bra händer.

13 Oct 2020