Befria dig från städtvånget

Många gräl i hemmet handlar om städning. Ingen orkar ta tag i dammsugaren, för man vill ägna sig åt sina egna intressen istället. Anlita en städfirma så är det riktigt rent när du kommer hem.

Det är egentligen inte så konstigt. Folk jobbar, har barn att hämta, har gamla föräldrar som ska besökas, det ska tvättas, handlas och lagas mat. Det blir lätt så att det hopar sig en lista av tvång. Det som skulle vara roligt blir ett stressmoment istället. Befria dig från städtvånget och ta hem en städfirma.

Att ha en egen städerska

Hemstädning i Malmö är en växande bransch, för allt fler har kommit på vilken fördel det är att slippa städa hela tiden. Vi skojar ju ofta när vi bor på hotell att det är så bekvämt där. Man borde ha en egen städerska hemma, säger vi. Det är önskedrömmen att komma hem till ett fräscht och välstädat hem på kvällen så att man kan ägna sig åt att vara tillsammans med familjen och bara koppla av. Du kan välja att ha en egen städerska som vet hur du vill ha det och vad som ska göras för att du ska trivas. Bestäm hur ofta du vill ha städat och vad du prioriterar. Det kan vara rena fönster, dammtorkning, en rejäl rengöring i badrummet eller vad som helst. Ni gör upp ett städschema, så du har full koll.

Att unna sig ledighet

Har du ett aktivt liv kan det vara skönt att slippa städa innan du bjuder hem gäster. Du kan vara spontan och ni kan ses när som helst. Unna dig den ledigheten att kanske ta hem lite cateringmat om du inte gillar att stå vid spisen. Städningen kan någon annan sköta. Det kan kännas som en lyx i vardagen, och allt fler har börjat unna sig det, inte minst unga barnfamiljer.

Speciellt för dem som har värk eller är stela i lederna kan det vara en otrolig befrielse att någon annan städar undan snabbt och effektivt. Men man behöver inte ha något särskilt skäl till att anlita någon för sin hemstädning i Malmö. Vem som helst kan unna sig det. Det är livskvalitet att unna sig själv avkoppling och ledighet. Man kan utnyttja sitt RUT-avdrag för hushållsnära tjänster och man slipper på så sätt betala hela arbetskostnaden själv när man beställer hemstädning. Det kan vara en alldeles underbar idé, och den går att förverkliga direkt.

10 Sep 2020