Detta kräver en flyttstädning

Att flyttstäda är krävande och det gäller att ha koll på vad det innebär. Annars kan man få betala dyrt om hyresvärden underkänner städningen och väljer att själv anlita en städfirma.

I en flyttstädning ska allt städas och rengöras, även avlopp och golvbrunnar. Det får inte finnas damm eller smuts kvar bakom element, kylskåp, spis och badkar då man är färdig. Fönster ska vara putsade både in- och utvändigt och tak, väggar och golv ska vara dammfria och rena. Precis allt ska vara rent och avtorkat, även balkong och eventuella källar- och vindsförråd.

Det finns egentligen inte någon lag som bestämmer hur en flyttstädning ska utföras. Men är inte hyresvärden eller köparna nöjda kan de välja att anlita en städfirma på de tidigare boendes bekostnad. Därför kan det vara bra att själv redan från början ta hjälp av en städfirma och låta dem göra hela flyttstädningen. Då slipper man otrevliga överraskningar och har koll på kostnaden.

Glöm inte att ta reda på vad som ingår i priset

Vid en flyttstädning utförd av en städfirma ska det ingå en garanti på städningen ifall att någon skulle anmärka på den. Då måste städfirman snabbt åtgärda klagomålet och normalt sker detta inom ett dygn. Vill man veta pris för en flyttstädning i Göteborg eller någon annanstans ska man begära en offert. Priserna kan variera mellan de olika städföretagen och ibland ingår heller inte städning av förråd i det normala priset för flyttstädning. Därför ska man vara noga med att tillsammans med priset få veta vad som ingår.

24 Dec 2020