Effektiva städtips som motiverar dig att städa

Du behöver städa men känner dig omotiverad. Dela upp städningen i mindre steg eller dansa till din favoritlåt. Genom att hitta de strategier som passar just dig kan du öka motivationen.

Det finns nog många som håller med om att städning ibland kan vara det som står längst ner på listan av sådant man har lust att göra, även om det kan vara just det man behöver. Man kan tycka att allt är emot en, tiden, lusten eller orken. Det är inte ovanligt att många känner sig omotiverade till städning, kanske är du en av dem. Ett rent hem är grunden för god hälsa, sinnesro och trivsel. Hindren ligger ofta inte i att man inte vill ha ett fräscht hem, utan snarare i att man inte känner sig motiverad. För att du ska bli motiverad behöver du hitta de sätt som passar för just dig. Här nedan följer ett par tips om hur du kan göra städningen roligare och lättare.

Använd dina sinnen

Ett effektivt sätt att få upp din motivation inför städningen är att använda dig av dina sinnen. Är du någon som älskar musik och dans? Varför inte lyssna på din favoritlåt, om det så är en schlagerdänga eller den senaste hiphoplåten och dansa i takt. Om du föredrar podcast eller en ljudbok framför musik går det lika bra, för dig kanske en dokumentär om brott eller en roman om en fantasivärld är svårslaget. Vad som än får upp ditt humör kan även fungera som motivation för andra mål, exempelvis för ett rent hem. Låt dig motiveras av den goda doften av ett nystädat hem, av den nöjda känslan som efteråt fyller din kropp och av hur vackert ditt hem blir.

Dela upp städningen

Det kan ibland kännas alldeles överväldigande att ta tag i städningen. För att motivera dig kan det vara bra att dela upp din städning i flera delmål. Genom att dela upp ditt mål i mindre steg känns uppgiften mer hanterbar och är lättare att ta sig an. Står du inför en storstädning av hela huset kan ett första steg vara att ta ett rum i taget. Väl i ett rum kan du dela upp städningen i steg efter kategori, som kläder, papper, skräp och så vidare. Vilken variant du väljer är helt upp till dig. Ett bonustips är att ge dig själv belöningar efter de olika stegen, för att berömma dig själv och få ytterligare motivation. Vi skulle rekommendera denna sida: https://www.hemstädninggöteborg.biz

23 May 2020