Fritid och arbete i Nacka kommun

Många känner att tilldelningen av fritid ofta är knapp. Först gäller heltidsarbete och sedan hemarbete. Har man barn är de säkerligen en fröjd, men de kräver också sitt. Vem hinner städa?

Livet på vackra Sicklaön är oftast enkelt men i många avseenden liknar det förstås livet på alla andra orter. Vardag är vardag även för den som har tillgång till den vackra natur och utmärkta service som platsen erbjuder. Det finns också exakt lika många timmar på dygnet och dagar i veckan i Birka som i andra delar av landet - sannerligen inte fler! Många av oss som har heltidsarbete tenderar att få ganska lite tid över till oss själva och egna aktiviteter. Arbetsresor, i den mån de förekommer, tar sin tid. Mat ska inhandlas och tillagas, och hemsysslorna är ofta många och måste även de hinnas med. För föräldrar blir marginalerna ofta oerhört snäva vad gäller återhämtning.

Nya möjligheter till egentid

Det sägs att städning är en av de vanligaste anledningarna till osämja i hushållet. Städning är också en ofta tröttsam aktivitet som kräver engagemang, uthållighet och vilja. Hundhår och matrester försvinner inte av sig själva - om nu inte hunden tar hand om matresterna på golvet - och ett hem kräver regelbunden skötsel för att hållas snyggt och hygieniskt.

Ibland är ens enda önskan efter jobbet att dra iväg till något trevligt ställe som Nacka Forum och hitta mat som någon annan lagat på en trevlig restaurang. Eller att sticka ner en kaffetermos och några bullar i en korg och bara dra iväg till någon av alla fina bad som finns. Har du varit vid Långsjöbadet nån gång? Du kan ge dig själv mer tid genom att överlämna din hemstädning till proffsen. Denna enkla åtgärd kan hjälpa dig mycket i ditt mående!

En standardtjänst som passar de flesta

När du väl bestämt dig för att lämna den viktiga städningen till en pålitlig firma så finns det en del att fundera över. Många städföretag erbjuder en standardtjänst som innehåller de vanligaste momenten såsom dammsugning, fläckborttagning och en del extra omsorg i badrum och kök. Troligen passar detta de flesta utmärkt.

Ändå behöver man sitta ner med firman och prata igenom sina önskemål. Kanske vill du lägga till något? Firman behöver också kunna ta en titt på din bostad för att kunna bedöma behoven. Att anlita ett proffs för hemstädningen leder till minskad vardagsstress och ett hem som alltid ser snyggt och rent ut.

14 Jul 2020