Gör flytten enkel och anlita flyttstädning

Det är alltid spännande att flytta till ett nytt boende, men det kan också kännas överväldigande. Möbler ska flyttas, nya abonnemang ska skrivas på och så ska man även hinna flyttstäda.

Det sistnämnda är oftast den tråkigaste delen av flytten. Det är ju utan tvekan roligare att fokusera på att få det nya hemmet rent och fint än att städa ur den gamla lägenheten man är redo att lämna bakom sig. Det är också lätt att glömma bort essentiella delar av en flyttstädning eftersom att man helt enkelt har för mycket att tänka på.

Något man måste komma ihåg är att flyttstädning är städningen av alla städningar där man måste vara extremt noggrann. Precis ALLT ska putsas, dammas och fixas med för att förbereda för de nya boende. Om man råkar glömma något så kan man faktiskt dra på sig saftiga extraavgifter från mäklaren eller hyresvärden, och då har man slösat både tid och pengar. Då är det bättre att anlita en städfirma för att göra jobbet.

Vad som ingår i en flyttstädning

Det allra viktigaste i en flyttstädning är att man är extremt noggrann. När du anställer professionell personal så får du den typen av kvalitet garanterad och du kan slappna av och fokusera på annat - som att fixa i ordning din nya lägenhet! Städfirmor följer specifika riktlinjer som ges ut från Mäklarsamfundet för att vara säkra på att allting håller en god standard. Riktlinjerna är specifikt framtagna för köpare och säljare vid flytt för att underlätta för alla parter. Saker som finns med är till exempel städning av spisfläkten, insidan av skåp, garderober och lådor, damma av element med mera.

Men jag kan göra det själv - eller?

Även om det kan kännas tråkigt att lägga dina hårt intjänade slantar på att anlita flyttstädning så är det värt det. Det är bättre att se det som en investering i ditt framtida jags välmående. Du sänker dina stressnivåer och kan istället lägga fokus på ditt nya hem och den ljusa framtid du har framför dig. Oftast biter det en i foten att försöka ge sig på flyttstädning själv, för även om du lägger ner alla de där timmarna på huk och skrubbar golvet med allt du har så finns det alltid en risk att du glömt något. Det kan resultera i att en städfirma ändå behövs tas in utav mäklaren, och då har du gett dig själv ryggsmärtor helt i onödan.

19 Nov 2020