Hjälp med återvinning i Stockholm

När man insett att man sparat på massor av skräp hemma men inte orkar åka på tippen. Då kan man i Stockholm boka hjälp och slippa åka till en återvinning.

Känslan är fantastisk när man väl kommit igång med att slänga allt det där som bara tar plats och som ingen använder. Ta till exempel alla kläder som kan vara bra att ha när man ska måla. Eller köksmaskiner man sparat för att laga, vilket oftast inte blir av och de hamnar i förrådet.

På en villagata i utkanten av Stockholm hade en av husägarna hört att man kunde få hjälp med allt sitt skräp. Han hade under en väldigt lång tid tänkt rensa i förråden, för att inte tala om på vinden. Men tanken på allt kånkande fick honom att skjuta uppgiften på framtiden.

Återvinning utan kånkande

Det han hade hört var att det fanns en flyttfirma som körde kunders saker till närmaste återvinning i Stockholm. Därför var gatan tom men det hördes ljud från garage och förråd när husägarna rensade ut skräp. De hade gemensamt bokat in flyttfirman som helt klart skulle behöva åka många gånger fram och tillbaka.

Innan det utrensade åkte iväg hade de bestämt att se igenom sina grannars saker om det var något som kunde användas. På så vis kom flera saker till användning igen. Trots bytesstunden hade flyttfirman en hel del att ta hand om. När sista lasset rullade iväg satte de fram ett långbord där det dukades upp knytkalas med mat. Nu skulle de fira att de alla gjort ett riktigt bra jobb.

28 Oct 2022