Inredning och rengöring

Det första som möter en besökande är entrén och trapphuset. Men det är också där det blir smutsigast. Hur gör man för att dessa delar av huset ska vara så snygga och inbjudande som möjligt?

Vid inredning av bostäder, kontor med mera, så brukar man vilja ha det så mysigt som möjligt. Därför inreder man ofta med mattor, gardiner, gröna växter och vackra saker. Men vid inredning av en entré och trapphus i ett flerfamiljshus, eller annan större byggnad, så är det annat man måste prioritera. Det kan lätt slinka med saker hem till de besökande eller så blir det snabbt smutsigt eftersom man går in med sina ytterskor, barnvagnar, hundar med mera.

Att tänka klokt

En klok planering av en entré och trapphus i ett större hus är därför att tänka rengöring. Hur ska man inreda för att rengöringen ska vara så enkel som möjligt, och att det kommer se rent ut så länge som möjligt? Därför brukar man först och främst använda sig av ett galler, eller en ribbad matta, som gör att man kan skrapa av den värsta smutsen av skorna. Man brukar också undvika att ha mjuka mattor, som snabbt blir smutsiga och våta.

Som golvmaterial brukar man använda något som inte är för ljust eller enfärgat. Därför är marmor, eller marmorliknande material, mycket populära. Det syns inte så fort om golvet och trappan är smutsiga. Rengöring är också mycket enkel eftersom det är ett golv som tål tvätt med vatten och valda rengöringsmedel. Läs mer om trappstädning på denna webbsida: trappstädningörebro.se

5 Jan 2021