Lämna ditt gamla liv

När du flyttar lämnar du mer än ett före detta hem. På ett vis lämnar du en period av ditt liv, på gott och ont. Att återvända är inte ett intressant alternativ, men vem ska städa om inte du själv?

Att flytta till en ny bostad kan alltid ses symboliskt - ut med det gamla, in med det nya. Men vem har tid och ork att vara filosofisk när man stått upp till midjan i flyttkartonger i veckor? Det är så det är. En flytt är ansträngande. Det är ofta fysiskt tungt med allt packande och bärande och skruvande och inte minst muttrande.

Det är ansträngande ur andra synvinklar också. Det finns tusen saker att tänka på och komma ihåg. Det finns nästan lika många möjligheter att glömma bort viktiga saker. Så klart är det roligt också med en flytt. Förhoppningsvis har man valt sitt nya hem noga och planerar att bo där länge och trivas.

Hur är det med krav på flyttstädning?

Kraven varierar lite beroende på situationen. Flyttar du från en hyreslägenhet finns det säkerligen bestämmelser och regler hos bostadsbolaget rörande vad som måste göras. Flyttar du från ett eget hus eller en bostadsrätt ska du också ha städat på ett acceptabelt och godkänt sätt.

Egentligen är det enkelt. Hur vill du själv att ditt nya hem ska se ut när du flyttar in? Det du lämnar är någon annans nya bostad. Städa som om du skulle flytta in där själv. En flyttstädning som inte utförts korrekt kan medföra att du tvingas betala en avgift. Onödigt och trist för alla.

För dig som gått vidare

För dig som inte vill återvända till det gamla ens för att städa finns alternativ. Varför inte göra livet enklare och låta någon annan städa? En flyttstädning är inte som en fredagsstädning med lite dammsugning och svabb i hörnen. Här talar vi rengöring på högre nivå!

När du anlitar en städfirma tar de hand om det allra mesta. Du undrar vad de gör? Fråga hellre vad de inte gör. De städar inte din tomt, avfrostar inte din kyl och frys och tar inte hand om dina sopor. Men - de dammsuger och torkar golv, torkar lister, tvättar fönster, rengör kök och badrum ordentligt. När de är klara kanske du önskar att du bott kvar, för renare hem har du nog aldrig haft. Spara din rygg och ditt tålamod och lämna flyttstädningen till proffsen! Läs mer om flyttstädningen på denna sida: https://www.flyttstädninguppsala.net

2 Sep 2020