Låt proffsen sköta städningen

Det finns människor som gillar städning. De flesta av oss tycker däremot mest om slutresultatet - ett städat hem. Själva jobbet är inte jätteviktigt att utföra själv. Men flyttstädning då?

Ett städat rum är ett rum som är behagligt att vistas i. Det doftar gott. Antingen av rengöringsmedel eller enbart av frånvaron av damm och kattspya under stolen. Ett städat rum är vilsamt för ögonen. Det är estetiskt tilltalande med frånvaro av damm och hår, smulor och fläckar. Det är trevligt när det inte står en veckas disk i någon vrå eller på ett bord. Väldigt många är nöjda där och längtar inte alls efter att förbättra det hela genom att städa en omgång till eller mer noggrant. Hur är det då när städning inte är ett val utan ett tvång? Och hur är det med städning som inte bara innefattar det som syns utan obehagligheter? Golvbrunnar med antika hårrester och kylskåpsbaksidor med onämnbara substanser?

Flyttstädning, vad innebär det egentligen?

De allra flesta av oss bor inte hela livet i samma bostad utan flyttar runt en del. Det är en naturlig del av det moderna livet. Varje gång vi flyttar krävs det ganska mycket arbete och ganska mycket planering. Även en viss stressfaktor brukar visa sig. Man ska ut ur ett gammalt boende och in i ett nytt på x antal timmar/dagar.

Praktiska göromål som packning och möbelbärning blandas med planering av elabonnemangsbyten och adressändringar. Mitt i allt detta krävs det dessutom en otrolig storstädning. För en professionell flyttstädning innebär inte att snabbsvabba golvet och torka av diskbänken. Testar du den varianten lär du få göra om och göra rätt eller betala en rejäl summa pengar.

Livet och flytten blir enklare med en städfirma

Storstädning kräver ansträngning. Inkluderar man ugnsrengöring och fönstertvätt kan det till och med tänkas ersätta ett gympass. Tidsbrist och tvånget att återvända till gamla boendet innan man ens hunnit satt ihop säng och köksbord på nya stället är något helt annat. Mycket talar för att din flytt blir betydligt mer behaglig om du väljer att lämna städningen till någon som är yrkeskunnig.

När du lämnat nycklarna tar de vid. Fönstertvätt och avtorkning av alla lister. Badrum och kök utan en fläck. Dammsugning och avtorkning av golv. Köksfläkt och kylskåp rengjort in i minsta detalj. Ledningar och rör avtorkade och en total uppfräschning av hela bostaden. Man skulle nästan kunna tänka sig att flytta tillbaka!

26 Aug 2020