Städhjälp – när varken tid eller lust finns

Har du svårt att hinna med att hålla det fint hemma? Eller har du helt enkelt inte någon lust att lägga tid på det? Lugn, bara lugn. Det finns ju faktiskt hjälp att få i form av hemstädning.

Att anlita städhjälp är en riktigt bra lösning när man varken har tid eller lust till det själv. Det gör man ju med andra saker i vardagen, anlitar hjälp alltså. Om man ska ta sig till en plats men inte har lust, eller har tid, att promenera så tar man bussen eller ringer en taxi. Vill man bygga en veranda, men vill inte lägga alla semesterdagar på det, så anlitar man en snickare. Så varför skulle man inte anlita en städare när tid eller lust tryter?

Vad ingår i hemstädning?

Vad som ingår mer exakt kan variera lite mellan olika städfirmor. Många av dem har dessutom flera olika tjänster att välja bland. Alltifrån vanlig standardstädning till storstädning, flyttstädning eller fönsterputs. Just standardstädning är det många som väljer som återkommande tjänst, alltså som en prenumeration. Man kanske har det varje, varannan eller var fjärde vecka. Då handlar det om att underhålla ordningen och städningen som skedde förra gången. Det perfekta intervallet borde vara när man aldrig hinner komma till tanken ”Oj, vad stökigt. Nu måste här städas!”.

I standardstädningen brukar det alltid ingå dammsugning. Så även dammtorkning av alla öppna ytor samt lister. I kök och badrum brukar det läggas lite mer tid eftersom det är rum som ofta blir smutsiga fort. Där rengörs bänkar, vitvaror och kakel. Smutsiga skåp och luckor görs rena. Speglar brukar även putsas och såklart töms soporna.

När mer behövs

Ibland räcker inte en vanlig städning. Om man inte tidigare prenumererat på hemstädning kan det ofta vara bra att börja med en lite mer grundlig variant. Då är en storstädning rätt alternativ. En del nöjer sig med enbart storstädning en eller några gånger om året och sköter underhållsarbetet själva. Kanske vill man samtidigt få hjälp med att få fönstren putsade.

Om man ska flytta måste man städa ordentligt innan man lämnar ifrån sig nycklarna till nästa efterträdare. När man flyttar brukar man verkligen inte ha tid med städning, man har ju så mycket annat att stå i då. Därför är det ett verkligt bra läge att leja ut städningen på någon annan. Summa summarum: med hemstädning slipper man det tråkiga och får mer tid!

19 Oct 2020