Hur fungerar en sopmaskin?

En sopmaskin är den självklara maskinen när man vill få rent i en industriell miljö. Med dess kraftfulla sug och avancerade filtersystem gör den rent även i de tuffaste miljöerna.

I tuffa industriella miljöer så räcker det inte med sopborstar eller vanliga dammsugare. Här behövs något mer kraftfullt som inte bara kan ta upp skräpet utan också faktiskt tål skräpet. Därför används oftast just en sopmaskin i dessa sammanhang. En sopmaskin kan förklaras som en jättelik dammsugare. Men istället för att man drar den fram så sitter man på den och kör med gas, broms och ratt. Längst fram undertill sitter en eller två stora cirkulära borstar placerade som snurrar samtidigt som de suger in skräp och smuts. Inuti finns ett avancerat filtersystem som tål i princip allt. Sopmaskinen använd ofta på offentliga, stora platser där det ofta skräpas ner i stora mängder. Sopmaskinen går att använda både utom- och inomhus.

Vart används sopmaskinen?

Sopmaskinen används ofta i större industrilokaler, såsom sågverk eller fabriker av olika slag. Den används också på skolor och sjukhus. Där är det dock vanligare att man använder en annan variant av sopmaskinen som också kan skura golvet. Sopmaskinen kan vara extra lämplig för platser där det skapas mycket smuts och skräp och som kanske behöver grovstädas innan det skuras. På exempelvis ett teknikföretag där man tillverkar datorer eller maskiner som är känsliga för vatten är sopmaskinen utmärkt. Sopmaskinen går också utmärkt att städa med utomhus när smuts behöver avlägsnas från en viss plats. Utomhus kan det nämligen vara osmart att städa med vatten, framförallt under vinterhalvåret, då vattnet riskerar att frysa till is.

Ett måste för ett städföretag

Har man ett städföretag och vill ta sin verksamhet till nästa nivå så bör man köpa eller hyra in en sopmaskin. Med sopmaskinen kan man ta sig an större uppdrag såsom skolor, fabriker eller sjukhus. Det bästa är att köpa eller hyra både en sopmaskin och en skurmaskin. På så vis kan man genomföra hela städningsprocessen i större lokaler. Med sopmaskinen riskerar man inte att skada en miljö som är känslig för vatten. En annan fördel är att den inte låter särskilt mycket vilket gör att man kan använda den under operativa timmar utan att störa tillvaron för de som jobbar. Den kraftfulla sopmaskinen är den första maskinen som kommer till användning i större lokaler; med dess kraftfulla sug och smarta sopsystem så gör den grovjobbet och lite till.

26 Mar 2020